• Elena Lacková - rómska spisovateľka
          • Elena Lacková - rómska spisovateľka

          • Informačný a vzdelávací inštitút v spolupráci so Základnou školou vo Vechci vo štvrtok  25.11.2021 realizoval pre tretiakov workshopy v rámci projektu Elena Lacková - rómska  spisovateľka. Tretiaci získali základné vedomosti o živote a tvorbe E. Lackovej, spoznali a čítali  Rómske rozprávky a básne v rómskom a slovenskom jazyku, rozvíjali fantáziu a výtvarné  umenie. Rómske deti zážitkovým vzdelaním boli podporené v umeleckých prejavoch. 

            Projekt je zameraný na rozvoj kultúrnych hodnôt rómskych detí pomocou  interaktívneho a zážitkového učenia a jeho zámerom je posilniť hodnoty národnostnej  kultúry, vzdelávať rómskych žiakov v oblasti rómskej literatúry a zvýšiť povedomie o tvorbe,  myšlienkach a posolstve rómskej literátky Eleny Lackovej. Cieľom projektu je rozvíjať osobnosť rómskych detí a mládeže, zabezpečiť vzdelávanie v rómskom jazyku prispieť k zachovaniu  identity a materinského jazyka rómskej menšiny, cieľom je rozvíjať a prezentovať umelecké  aktivity rómskych detí a mladých ľudí.  

            Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.   

          • Jesenné ikebany

          • K dotvoreniu jesennej atmosféry vytvorila pani vychovávateľka Mgr. J. Jenčková spoločne s pani V. Lukáčovou v interiéri školy výstavku jesenných ikebán zo sušených kvetín a rôzneho prírodného materiálu, ktoré nám pripomínajú pestrosť, bohatosť a krásy jesene. Ďakujeme :)

          • Aktivity v Školskom klube detí

          • Školský klub detí (ŠKD) ponúka okrem prípravy na vyučovanie aj celú škálu rôznych voľno-časových aktivít, ktoré pozitívne ovplyvňujú voľný čas detí a učia ich využívať tento čas plnohodnotne.

            Pozrite sa, ako sa deťom darilo pri tvorbe ZÁLOŽIEK, DARČEKOV PRE STARÝCH RODIČOV či pri púšťaní ŠARKANOV.