• Čerstvé hlavičky - hlasovanie
          • Čerstvé hlavičky - hlasovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            čerstvé ovocie a zelenina zohrávajú významnú rolu v jedálničku každého človeka a majú veľký vplyv na vývoj detského organizmu. Vďaka Vašim hlasom sme sa v minulom školskom roku 2020/2021 stali výhernou školou v projekte „Čerstvé hlavičky“, ktorý vyhlásila spoločnosť Kaufland s cieľom prispieť k zlepšeniu stravovacích návykov detí v školskom veku zvýšením konzumácie ovocia a zeleniny. Naši žiaci sa preto môžu každý týždeň počas celého školského roka 2021/2022 tešiť na extra dávku vitamínov v podobe čerstvého ovocia a zeleniny.

            Kaufland tento rok organizuje už 4. ročník projektu Čerstvé hlavičky a opäť hľadá základné školy a materské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

            Podporte opäť našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre Vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.  

            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu, zaregistrujete sa  a zahlasujete za ňu každý deň v termíne od 28. 4. 2022 do 1. 6. 2022.

            Každý hlas sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou z 278 základných škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2022/2023.

            ĎAKUJEME 

        • 22. apríl - Deň Zeme
          • 22. apríl - Deň Zeme

          • V piatok 22. apríla 2022 sme v našej škole oslávili Deň Zeme, počas ktorého sme si pripomenuli dôležitosť ochrany životného prostredia a tiež nenahraditeľný význam lesov, ktoré sú jeho súčasťou. K tejto téme nám prišli lesníci zo Štátnej lesnej správy Zámutov realizovať aktivity lesnej pedagogiky, v ktorých žiaci formou zaujímavých zábavných a tvorivých úloh spoznali nové informácie o lesnom spoločenstve, jeho funkcii, význame a možnostiach ochrany. Pamiatkou na tento deň budú stromčeky  - semenáčiky, ktoré sme spoločne s lesníkmi vysadili v areáli našej školy.

            Aj touto cestou ĎAKUJEME zúčastneným lesníkom z Lesnej správy v Zámutove za nezabudnuteľný zážitok z  Dňa Zeme v našej základnej škole.

          • 8. apríl - Deň Rómov

          • V piatok 8. apríla 2022 sme si pripomenuli Deň Rómov. V Slovenskej republike predstavuje rómska národnostná menšina druhú najpočetnejšiu menšinu. Rómska kultúra a tradície tvoria neoddeliteľnú súčasť našich spoločných kultúrnych hodnôt a kultúrneho dedičstva Slovenska.

            V tento deň žiaci spoločne so svojimi učiteľmi realizovali rôzne aktivity -  spoznávali prostredníctvom prezentácií informácie a zaujímavosti o Rómoch, maľovali rómsku vlajku, počúvali a spievali rómske piesne, sledovali či tancovali rómske tance, čítali a dramatizovali rómske rozprávky, maľovali k nim ilustrácie, vypracovávali pracovné listy k tejto téme, hrali slovensko-rómske pexeso..., a tak si pripomenuli význam a bohatosť rómskej kultúry, tradícií a dejín.

        • Zápis do 1. ročníka ZŠ
          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Dňa 6. apríla 2022 sa uskutočnil v našej škole zápis detí do 1. ročníka.

            Vďaka aktuálnemu zlepšeniu pandemickej situácie sa tohtoročného zápisu mohli deti so svojimi rodičmi zúčastniť osobne. Pre všetkých budúcich prváčikov boli pripravené úlohy, ktoré hravo zvládli. Za odmenu dostali pamätný list a malý darček. 

            Milí budúci prváčikovia, tešíme sa na Vás v novom školskom roku 2022/2023.