• Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je súťaž, ktorá sprevádza už mnohé generácie žiakov – recitátorov.  V dnešných neistých covidových časoch nie je jednoduché nájsť si čas a chuť  prezentovať prozaický či poetický text. Časté karantény či už na strane žiaka alebo učiteľa komplikujú prípravu prednesu. Napriek tomu sme v našej škole venovali čas a energiu na prípravu triednych kôl a školského kola v prednese poézie.

             

            Dňa 30. marca 2022 si svoje sily zmeralo 7 recitátorov, ktorí súťažili v prednese poézie:

            Jana Rezanková, 0.A

            Marcel Červeňak, III.B

            Helena Faková, III.B

            Milan Vidlička, III.B

            Vanesa Gáborová, IV.A

            Nela Bažová, IV.B

            Kristína Rezanková, IV.B

             

            Vyhodnotenie:

            1. miesto:  Nela Bažová, IV.B -  s básňou – Hurá prázdniny od J. Pavlíkovej

            2. miesto:  Jana Rezanková, 0.A – s básňou Klebetnice od M. Hlušíkovej

            3. miesto:  Milan Vidlička, III.B – s básňou Klasy od Ľ. Podjavorinskej

             

            Výhercom srdečne blahoželáme. Všetkým zúčastneným ďakujeme za krásny umelecký zážitok.

          • Exkurzia vo Vranove nad Topľou

          • Dňa 25. marca 2022 boli žiaci 3. ročníka na exkurzii vo Vranove nad Topľou, kde navštívili Hornozemplínsku knižnicu, Hasičský a záchranný zbor, autobusovú a železničnú stanicu. 

            Pri návšteve knižnice sa dozvedeli o pravidlách fungovania knižnice, akým spôsobom sú knihy usporiadané, ako majú s nimi manipulovať, ako sa majú k nim správať... Hasiči žiakov oboznámili, ako zasahujú okrem požiarov aj pri dopravných nehodách, hromadných haváriách, živelných pohromách a úniku nebezpečných  látok. Ukázali im vybavenie hasičských vozidiel, nástroje, výstroje a výzbroj, taktiež predviedli prácu s niektorými nástrojmi. Poučili ich tiež o používaní telefónnych čísel tiesňových hovorov... Na železničnej a autobusovej stanici sa dozvedeli, kde sa kupujú lístky, čo je to cestovný poriadok a spoznali pracovníkov pracujúcich na železničnej stanici... Záver exkurzie si spríjemnili návštevou cukrárne.

            Mgr. Radoslav Novikmec

          • Marec - mesiac knihy

          • 22. marca 2022 navštívili školskú knižnicu deti z MŠ z triedy Sovičiek. Pani učiteľka Mgr. Ľudmila Struňáková im vysvetlila pravidlá správania sa v knižnici, ukázala im, kde si nájdu knihy vhodné pre nich a nezabudla ani na knižné novinky vhodné pre ich vek. Taktiež im prečítala rozprávočku a za odmenu, že sa pekne správali v školskej knižnici, dostali sladkú lízanku.

          • Aktivity v ŠKD

          • V Školskom klube detí pani vychovávateľka Mgr. Janka Jenčková realizovala s deťmi ďalšie tvorivé aktivity, ktorých cieľom bolo rozvíjať kompetencie žiakov v rôznych oblastiach.

            Venovali sa téme "Drogy nie!", súťažili v stavaní najkrajšieho snehuliaka, vytvárali karnevalové masky, valentínske pozdravy a priania, blahoželania mamkám a babkám k Medzinárodnému dňu žien... Pozrite sa, ako sa im darilo.