• Rómske umelecké tvorivé dielne IX.
          • Rómske umelecké tvorivé dielne IX.

          • Informačný a vzdelávací inštitút v spolupráci so Základnou školou vo Vechci v piatok 24.11.2023 pripravil a zrealizoval pre šikovných tretiakov a druhákov dve tvorivé dielne. Deti využívali svoju fantáziu pri výrobe magnetiek a vianočných pozdravov. Súčasťou dielní bolo elektronické pexeso zamerané na spoznávanie rómskych slov hravou formou. Tvorivé dielne sú zamerané na vzdelávanie rómskych detí, ich cieľom je rozvíjať tradičné zručnosti typické pre Slovensko a  Zemplín, tiež  osvojiť si moderné techniky na rozvoj kreativity  u rómskych detí. 

            Hlavným cieľom projektu je rozvíjať manuálne a umelecké zručnosti u Rómov, vychovávať ich umením a viesť k umeniu, zmysluplne využívať voľný čas v záujme predchádzania a eliminovania pôsobenia negatívnych vplyvov na rómske deti a mládež.

            Realizované s finančnou podporou Fondu na  podporu kultúry národnostných menšín.

             

          • Aktivity v Školskom klube detí

          • Školskom klube detí pod vedením pani vychovávateľky Mgr. Janky Jenčkovej realizujú deti množstvo zaujímavých aktivít. Pozrite si, akí sú tvoriví, ako sa im darilo pri kreslení na chodník, vytváraní záložiek pre našich kamarátov zo školy v Česku, kreslení a maľovaní  našej dediny, starých rodičov pri príležitosti mesiaca úcty k starším, venovali sa tiež prevencii patologických javov v téme „Drogy nie!„. Vytvorili výstavku jesenných plodov či ikebán zo sušených bylín, pri ktorej im pomáhali aj ďalší pedagogickí  a prevádzkoví zamestnanci školy, za čo im aj touto cestou ďakujeme za spríjemnenie a spestrenie interiéru našej školy.  

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Naša partnerská Základní škola Obřiství, okres Mělník, prekvapila našich žiakov krásnym spracovaním rôznych básni, rozprávkových príbehov aj s ich ponaučeniami. Samozrejme, rozprávky a príbehy nepoznajú hranice a to sa ukázalo aj v našej výmene. Krásne záložky a listy od žiakov, ktoré k nám poštou dorazili, nás veľmi potešili. Ďakujeme našej partnerskej škole za inšpiráciu a radosť!

            Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

            Mgr. Ľudmila Struňáková