• Svetový deň jablka

          • K tradičným aktivitám našej školy patrí oslava Svetového dňa jablka.  Tento deň sme si pripomenuli v piatok 21. októbra prostredníctvom rôznych „jabĺčkových aktivít“, ktoré realizovali naši žiaci spoločne so svojimi učiteľmi počas vyučovacích hodín. Spoznávali  rôzne informácie o jablku, diskutovali o jeho účinkoch a význame pre zdravie ľudí..., čítali rozprávky a vypracovávali úlohy s témou o jablku,  riešili jabĺčkové matematické úlohy, spievali piesne „Červené jabĺčko...“ či „Bolo raz jabĺčko krásne...“, kreslili, maľovali, tvorili jabĺčka, jablkové mozaiky, a samozrejme nechýbala ani ochutnávka rôznych druhov jabĺk...   Veríme, že si deti odniesli z tohto dňa informácie a zážitky, ktoré prispejú k ich zdravšiemu stravovaniu.

          • Záložka do knihy spája školy 2022/2023

          • I tento školský rok sa naša škola zúčastnila 13. ročníka česko – slovenského projektu: Záložka do knihy spája školy, ktorého usporiadateľom a organizátorom je Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave v spolupráci s Národným pedagogickým múzeom a knižnicou J. A. Komenského v Prahe pre základne školy.

            Do projektu sme zapojili všetkých žiakov. Na začiatku sme ich oboznámili s tohtoročnou témou projektu, ktorá bola Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie. Naši žiaci mali už dostatok informácií o tomto projekte, pretože sa ho zúčastňujeme niekoľko rokov. Počas mesiacov september a október sa žiaci snažili na hodinách výtvarnej výchovy a slovenského jazyka vyrábať pestré záložky rôznymi technikami. Výrobe záložiek sa venovali i detičky zo školského klubu so svojou pani vychovávateľkou. Niektoré deti nakreslili svoje obľúbené rozprávkové postavy, iní popri kresbách vpisovali do záložiek mottá o knihách a o čítaní.

            Každé dieťa sa snažilo vyrobiť svoju záložku s láskou a s cieľom, že každá záložka poteší a vyčarí úsmev na tvári žiakov našej partnerskej školy. Žiaci využili svoju fantáziu a predovšetkým svoje zručnosti. Myslíme si, že i tento rok putovali do našej partnerskej školy  pestré, zaujímavé záložky. Našou partnerskou školou bola ZŠ a MŠ  Stařeč, okres Třebíč.

             

            Mgr. Ľudmila Struňáková

          • Výstavka ovocia a zeleniny

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy (16.10.)  nám v interiéri školy pribudla výstavka ovocia a zeleniny. Žiaci v nej môžu spoznávať a pozorovať rôznorodosť plodov z polí, záhrad a sadov, a tiež si pripomenúť  významné miesto ovocia a zeleniny v našom jedálničku pre zdravé a správne stravovanie.  

            Srdečne ĎAKUJEME Mgr. Jane Jenčkovej, Mgr. Kataríne Kalmanovej, p. Viere Lukáčovej, p. Anne Jakubkovej,  Mgr. Michaele Adamovej a p. Pavlovi Kalmanovi za prinesenie plodov, prípravu a naaranžovanie výstavky.   

          • Darčeky pre starkých od žiakov IV.B

          • Žiaci IV.B spoločne so svojim triednym učiteľom Mgr. Michalom Čandíkom sa rozprávali o mesiaci október, ktorý máme v kalendári. Pripomenuli si, že je to mesiac úcty k starším. Žiaci povedali, že by radi obdarovali svojich starkých. Vznikli teda tieto drobné darčeky.